MINI Recharged

Een icoon opnieuw uitgevonden

De Britse designer Paul Smith helpt mee om zijn eigen ontworpen klassieke MINI Paul Smith Edition uit 1998 nieuw leven in te blazen. De MINI maakt deel uit van het MINI Recharged project, waarbij traditie en baanbrekende, moderne technieken elkaar ontmoeten. In dit geval krijgt de unieke originele MINI van de iconische designer een elektromotor.

Het radicaal gereduceerde en duurzame concept van de MINI STRIP zet zich voort in het interieur van de nieuwe MINI Recharged. Door het bewust weglaten van sierelementen bepaalt de carrosserie met zijn kale, onbeklede bodemplaat het interieur, met daaroverheen rustieke vloermatten van gerecycled rubber. Naast innovatieve, grondstofbesparende materialen, laat Paul Smith in zijn ontwerp op andere plaatsen hele instrumenten achterwege: een magneet naast het stuur biedt plaats aan de smartphone, die op de snelheidsmeter na bijna alle oude knoppen en functies op het dashboard vervangt. Het stuurwiel in zijn exclusieve model kan volledig worden verwijderd om het in- en uitstappen gemakkelijker te maken – zowel een innovatieve oplossing als een ironische kwinkslag die symbool staat voor de geestigheid van Paul Smith.

“We hebben een MINI uit de jaren 90 weer volledig relevant gemaakt voor vandaag,” zo omschrijft de ontwerper het. “Ideeën zijn nooit het probleem, je vindt ze overal. De uitdaging is om ze te implementeren. Hier is dat gelukt. Een droom is uitgekomen,” zegt hij. De ingenieurs van ‘Recharged Heritage Limited’ zijn medeverantwoordelijk voor het verwezenlijken van Smith’s droom. De nieuwe MINI partner bouwde de MINI om tot een emissievrije MINI door er een 72-kilowatt elektromotor in te plaatsen.