De nieuwe MINI John Cooper Works GP

Sneller en krachtiger dan ooit

De nieuwe MINI John Cooper Works GP zal in 2020 beschikbaar zijn. De 4 cilinder turbomotor in de krachtige MINI levert 220 kW / 300 pk, dit belooft een hele nieuwe dimensie van prestaties en rijplezier!

 

Beperkte oplage van slechts 3 000.

De afkorting GP in verband met MINI wekt regelmatig de interesse van racefanaten die fans zijn van het Britse premiummerk. En aangezien de naam van John Cooper Works altijd in één adem wordt genoemd, is het directe effect een gevoel van opwinding bij het naderende vooruitzicht van een heel bijzonder model. En dit is nu terecht: volgend jaar zal de nieuwe MINI John Cooper Works GP over de hele wereld wegen veroveren - samen met de harten en geesten van een bijzonder prestatiegerichte doelgroep. De nieuwe editie van deze topatleet in het modellengamma wordt aangedreven door een 4-cilindermotor met een vermogen van meer dan 220 kW / 300 pk en met MINI TwinPower Turbo Technology, waardoor het verreweg de snelste en krachtigste MINI ooit is. De marktintroductie zal ook vragen om snelle beslissingen: de nieuwe MINI John Cooper Works GP wordt geproduceerd in een beperkte oplage van slechts 3 000.

Puur rijplezier

Iedereen die de kans krijgt om plaats te nemen in een van deze exclusieve MINI's, kan uitkijken naar puur rijplezier en een compromisloos racegevoel. Dit was de belofte die werd aangeboden op de Frankfurt Motor Show in september 2017, toen de MINI John Cooper Works GP Concept met zijn krachtige emotionele uiterlijk voor de eerste keer werd gepresenteerd. Grote voor- en achterschorten, een opvallende dakspoiler en het uitgebreide gebruik van lichtgewicht materialen lieten geen twijfel bestaan ​​over de sportieve ambities van deze MINI. De productieontwikkeling voor de nieuwe MINI John Cooper Works GP gaat nu zijn cruciale fase in - namelijk op het racecircuit, waar in de loop van de komende paar maanden tests voor het hele voertuig moeten worden uitgevoerd.