De nieuwe MINI JCW Clubman en Countryman

Het is zover, MINI presenteert de meest krachtige modellen die het merk in zijn zestigjarige historie ontwikkelde voor gebruik op de openbare weg. De 225 kW/306 pk sterke 4-cilinder turbomotor in de nieuwe MINI John Cooper Works Clubman en de nieuwe MINI John Cooper Works Countryman zorgt voor buitengewoon indrukwekkende prestaties.

Meest krachtige MINI modellen voor de openbare weg

In beide modellen is de bijzonder krachtige motor standaard gekoppeld aan een nieuwe 8-traps Steptronic Sport transmissie en een mechanisch sperdifferentieel op de vooras. Verder beschikken beide over ALL4 vierwielaandrijving, een speciaal ontwikkeld onderstel en extra verstevigingen in carrosserie, motorophanging en onderstel. Dit zorgt ervoor dat de racebeleving van de John Cooper Works modellen naar nog grotere hoogte wordt getild.

De nieuwste generatie van de 4-cilindermotor voor de John Cooper Works modellen met MINI TwinPower Turbo technologie levert maximaal maar liefst 55 kW/75 pk meer. Het maximale koppel is verhoogd met 100 Nm naar 450 Nm en de acceleratietijden zijn eveneens aanzienlijk verbeterd. De nieuwe MINI John Cooper Works Clubman heeft slechts 4,9 seconden nodig om van 0 naar 100 km/h te accelereren, in de nieuwe MINI John Cooper Works Countryman duurt dit 5,1 seconden – 1,4 en 1,5 seconden sneller dan in de vorige modellen. De souplesse is ook groter dan ooit.

De highlights

Nieuwe 4-cilindermotor met MINI TwinPower Turbo technologie
Een vermogen van 225 kW/306 pk alsmede een koppel van 450 Nm.
Vermogenstoename ten opzichte van de vorige modellen: 55 kW/75 pk.
Koelingsconcept met knowhow die op het circuit is opgedaan.
Nieuw uitlaatsysteem met een opvallend uiterlijk en een partikelfilter om te voldoen aan de Euro 6d-TEMP norm.
Standaard MINI ALL4 vierwielaandrijving.
Nieuwe 8-traps Steptronic Sport transmissie met geïntegreerd sperdifferentieel voor de voorwielen.
Modelspecifiek onderstel en afstelling.
Nieuw John Cooper Works sportremsysteem.
Extreem stijve carrosseriestructuur, motorophanging en onderstelverbindingen
Nieuwe LED-koplampen met Matrix grootlichtfunctie
LED-achterlichten in Union Jack design bij de nieuwe MINI John Cooper Works Clubman.

Exclusieve standaarduitrusting.

Andere specifieke accenten zijn de tegen meerprijs leverbare rode lak voor het dak en de buitenspiegelkappen, een individueel design voor de openingen in de flanken met extra knipperlichten en het John Cooper Works logo in de grille en op de achterklep. De centrale luchtinlaat van beide modellen is voorzien van een honingraatstructuur. Bij de MINI John Cooper Works Countryman heeft die een rode omlijsting. Een rode dwarsverbinding deelt de nieuw vormgegeven grille van de nieuwe MINI John Cooper Works Clubman in tweeën. De koplampen, achterlichten en de achterbumper zijn net als bij de overige uitvoeringen van de MINI Clubman voorzien van een nieuw design.

De racebeleving is ook bij het interieur naar een nieuw niveau getild, waarvan maximaal kan worden genoten op de vijf volledige zitplaatsen van de nieuwe MINI John Cooper Works Countryman. De karakteristieke sportwagenflair van beide modellen is deels te danken aan de John Cooper Works sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen, het John Cooper Works met leer bekleed stuur, de John Cooper Works keuzehendel van de automaat en de antracietkleurige dakhemel.

Tot de exclusieve standaarduitrusting van beide modellen behoren ook LED- koplampen, Comfort Access, automatische airconditioning, MINI Driving Modes en de Radio MINI Visual Boost inclusief 6,5 inch display met touchscreenfunctie en een nieuw vormgegeven grafisch display. Daarnaast is er ook keuze uit speciale uitrustingsopties, waaronder het Business pakket en het Business Plus pakket, met een eenvoudig te gebruiken routefunctie en extra infotainmentopties, alsmede het Serious Busines Pakket met een 8,8 inch touchscreen. In combinatie met deze opties is ook de Real Time Traffic Information service verkrijgbaar voor actuele verkeersinformatie, een persoonlijke Personal Assistant en de MINI Online Internet portal. Het systeem is ook compatible met Apple CarPlay. Daarnaast worden updates voor de navigatiekaarten automatisch gedownload in de auto via de mobiele netwerkverbinding. 

Deze content wordt geblokkeerd

Deze content wordt niet weergegeven, omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.