De nieuwe MINI Clubman

De nieuwe MINI Clubman blinkt uit door een zorgvuldig vernieuwd design, een uitgebreide reeks innovatieve uitrustingsfeatures en de nieuwste technologie op het gebied van bediening en connectiviteit. De kenmerkende MINI go kart-feeling gaat bij deze stationcar samen met een hoge mate van geschiktheid voor dagelijks gebruik en het rijden van lange afstanden. Naast de welbekende 6 deuren – de 4 portieren en de karakteristieke dubbele achterdeuren - krijgt de nieuwe MINI Clubman nu een extra dosis charisma dankzij nieuwe accenten voor exterieur en interieur. De nieuwste updates voor MINI Connected digitale services onderstrepen het progressieve, op lifestyle gerichte karakter van de nieuwe MINI Clubman. Daarnaast zorgen aantrekkelijke toevoegingen aan de optielijst en de Original MINI Accessories voor nog meer mogelijkheden als het gaat om personalisatie.
 

Zes deuren groot: ruim, functioneel en typisch MINI.

Het rijcomfort, de ruimte en de flexibiliteit kenmerken ook de nieuwe MINI Clubman. Zijn moderne interpretatie van het klassieke shooting brake-concept zorgt voor een unieke stijl van deze stationcar in het C-segment. Vier portieren, de karakteristieke dubbele achterdeuren en vijf stoelen zorgen samen met een flexibel in te delen bagageruimte voor een hoge mate van functionaliteit. Het creatief benutten van ruimte hoort immers bij het merk MINI.

De nieuwe MINI Clubman heeft de typerende lichtvoetigheid die alle modellen kenmerkt. Moderne motoren en hoogwaardige onderstel technologie dragen daaraan bij. Er is keuze uit drie benzinemotoren* en drie dieselmotoren*, met vermogens uiteenlopend van 75 kW/102 pk tot 141 kW/192 pk (gemiddeld brandstofverbruik: 6,5 – 4,0 l/100 km; gemiddelde CO2-emissie: 147 – 105 g/km). Vierwielaandrijving ALL4 is mogelijk in combinatie met de krachtigste benzine- en dieselmotoren. Later volgt een nieuwe versie van de bijzonder sportieve MINI John Cooper Works Clubman.

De highlights van de nieuwe MINI Clubman

Kenmerkend frontdesign met nieuw ontworpen grille.
LED koplampen met Matrix functie voor het grootlicht
Nieuwe LED mistlampen.
Standaard LED achterlichten, tegen meerprijs in Union Jack design.
Nieuwe carrosseriekleuren, nieuwe optie Piano Black exterieur.
Nieuwe lichtmetalen wielen.
10 millimeter verlaagd sportonderstel.
Nieuwe lederen bekleding en interieuroppervlakken.
Nieuw uitrustingsprogramma MINI Yours.
MINI Connected met nieuwe functies.
Groter aanbod Original MINI Accessories

Expressief en krachtig: nieuw kenmerkend frontdesign.

Het design van de nieuwe MINI Clubman is stijlvol, individueel en exclusief. De kenmerkende proporties, met een strakke, sportieve stijl, zijn typisch MINI, net zoals een dynamische verlengde daklijn en een steil aflopende achterzijde. Het is bovendien het enige model in dit segment met twee zijwaarts opende achterdeuren die toegang geven tot de bagageruimte. Dat betekent buitengewoon veel gebruiksgemak. De bagageruimte kan worden vergroot van 360 liter tot maar liefst 1.250 liter als dit nodig is.

Het individuele karakter gaat samen met kenmerkende designelementen van het merk. Aan de voorzijde zijn dat de krachtig ogende motorkap met powerdomes, de ronde koplampen – waarvan de omlijstingen standaard zijn voorzien van chroom en tegen meerprijs kunnen worden uitgevoerd in de kleur Piano Black – alsmede de hexagonale vorm van de grille. Direct valt bij de nieuwe MINI Clubman de nieuwe vorm van de grille op. Die strekt zich nu over de volle breedte van het front uit. De krachtige vormen en een nieuwe structuur geven de voorzijde een bijzonder kenmerkende uitstraling. De grille wordt omlijst door een sierlijk metalen frame. De luchtinlaat wordt onderverdeeld in zes zwarte, horizontale lamellen, die optioneel kunnen worden voorzien van chroom.

Specifieke kenmerken in de grille van de modellen MINI Cooper S Clubman en MINI Cooper SD Clubman vormen het hexagonale roosterpatroon in plaats van de horizontale lamellen en de individuele chromen lamel in de luchtinlaat daaronder alsmede het met chroom afgewerkte embleem met een rode ‘S’ in het midden.
 

Aandrijflijn: zes motoren, optionele vierwielaandrijving ALL4.

Het motorenaanbod van de nieuwe MINI Clubman omvat twee 3-cilindermotoren en een 4-cilinder benzinemotor naast twee 3-cilinder en twee 4-cilinder dieselmotoren, die stuk voor stuk zijn voorzien van de nieuwste generatie MINI TwinPower Turbo technologie. In een later stadium zal het modellengamma worden uitgebreid met de nieuwe MINI John Cooper Works Clubman. Deze topatleet van de modelreeks beschikt standaard over de vierwielaandrijving ALL4.

Het ALL4 systeem is tegen meerprijs verkrijgbaar voor de twee krachtigste modelvarianten – de MINI Cooper S en de MINI Cooper SD. Met zijn snelle en nauwkeurige elektronische aansturing zorgt dit systeem voor een permanente verdeling van de aandrijfkracht over de voor- en achterwielen, afhankelijk van de grip.

In plaats van de standaard handgeschakelde versnellingsbak is optioneel ook een 7-traps Steptronic transmissie met dubbele koppeling mogelijk voor de MINI One Clubman, de MINI Cooper Clubman, de MINI Cooper S Clubman en de MINI One D Clubman. Een 7-traps Steptronic sporttransmissie is als meeruitvoering verkrijgbaar voor de MINI Cooper S Clubman: deze transmissie kenmerkt zich door zeer snelle schakeltijden. De MINI Cooper D Clubman kan tegen meerprijs worden voorzien van een 8-traps Steptronic transmissie. Deze is standaard bij de MINI Cooper S Clubman ALL4, de MINI Cooper SD Clubman en de MINI Cooper SD Clubman ALL4.

Deze content wordt geblokkeerd

Deze content wordt niet weergegeven, omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.